SM i bokberättande för bibliotekarier inställt

BRÅS Det blir inget SM i bokberättande för bibliotekarier i Borås i november. Med endast tre anmälda tog de ansvariga idag beslutet att ställa in evenemanget.

– Det hade varit väldigt roligt och det känns så klart trist. Det måste finnas ett antal att rösta på och det finns en minimigräns. Det får gärna inte vara färre än juryn och hade kanske fungerat med minst fem, sex stycken, säger Åsa Hedberg-Karlsson bibliotekschef i Borås.

Tävlingen, som arrangerades i samarbete med Kultur i Väst, var tänkt att hållas på Borås stadsbibliotek den 16 november. Tidigare i höst annonserade man i både Biblioteksbladet och Framsidan. Samtidigt gick man även ut på mejllistan Biblist och sökte tävlingssugna bibliotekarier som ville ta upp kampen om att bli Sveriges bästa bokberättare.

– Det har tydligen inte räckt.  Vi kanske borde gjort mer reklam för det. Men det är inte lätt och svårt att gå ut på något annat sätt, säger Åsa Hedberg-Karlsson vidare.

Förra året arrangerades SM i bokberättande i Stockholm och där lyckades man få in åtta tävlande. Proportionellt sett är tre anmälda i Borås möjligen vad man kunde förvänta sig. Tävlingen var från början tänkt att hållas i Göteborg. Men på grund av ombyggnaden av stadsbiblioteket, blev det Borås. Nästa år tar regionbibliotek Halland över arrangemanget.

– Vi får nu prata med Halland om upplägget och tala om hur svårt det har varit. Det är något i formen. Utan att ha diskuterat det, skulle man kunna tänka sig att bredda tävlingen. Idag är det bara bibliotekarier som tävlar. Man kan tänka sig att även andra grupper av tävlande skulle kunna vara med, säger Åsa Hedberg-Karlsson.

Author Description

Fredrik Svedemyr

Fredrik Svedemyr, Journalist
fredrik.svedemyr@noll27.se
0702-82 30 59

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet