Elever skapar berättelser på nätet

PARTILLE Att skapa lärande som engagera kan vara en utmaning. I Partille har ett antal lärare gått samman och lanserat Partille stories – en skrivtävling för kommunens elever i olika årskurser. Berättelserna publiceras på nätet för verkliga läsare istället för att bara vara skrivuppgifter för lärarnas bedömning. Eleverna får också möta författare och en ökad förståelse för olika typer av texter. Biblioteken har bidragit med prisböcker och förhoppningen är att tävlingen ska stimulera både skriv- och läslust. Marika Abrahamsson är tidigare lärare, men arbetar nu som utvecklingsledare på kommunens utbildningsförvaltning. Hon berättar mer om tävlingen: 

 

Läs mer

Partielle Stories

Author Description

Fredrik Svedemyr

Fredrik Svedemyr, Journalist
fredrik.svedemyr@noll27.se
0702-82 30 59

Kultur i Väst

Postadress

Kultur i Väst
405 44 Göteborg

Besöksadress

Rosenlundsgatan 4
411 20 Göteborg

Telefon

031 333 51 00 (växel)
031 333 51 01 (reception)

E-post

redaktionen@noll27.se