Internationella biblioteket får ny webb

STOCKHOLM Internationella biblioteket har en ny webbplats. Adressen är densamma som tidigare, interbib.se, men webbplatsen har fått en bättre funktionalitet och ny design.

På nya interbib.se går det att söka och reservera titlar ur hela Internationella bibliotekets bestånd, vilket i dagsläget är 200 000 böcker på fler än 100 olika språk. Ny design gör det lättare att navigera och att hitta information om biblioteket.

Interbib.se fortsätter att vara en flerspråkig webbplats, i dagsläget på sju språk förutom svenska: arabiska, persiska, kinesiska, ryska, spanska, franska och engelska. Varje språk har sin egen ingångssida. Information om hur du använder biblioteket finns på dessa språk. Även katalogens sökskärm, katalogrubriker och ”Mina sidor” är översatta till dessa sju språk.

På webbplatsen finns länksamlingar som leder till fria e-resurser på olika språk och till samhällsinformation på olika språk och på lätt svenska. Vi tipsar även om inköpsställen och en länksamling visar vägen till information om olika språkområdens litteratur.

I kalendern kan du hitta de evenemang som är på gång på Internationella biblioteket och i kokboken kan du söka recept från olika världsdelar. Barnboksveckans egna arkiv når du direkt från startsidan. Aktuella händelser, intervjuer och artiklar som handlar om vår verksamhet finns på startsidan och samlas sedan i vårt arkiv.

Internationella biblioteket är både ett öppet bibliotek på Odengatan i Stockholm och en lånecentral för alla Sveriges folkbibliotek. Biblioteket är det enda i sitt slag i Sverige och ett av Europas största bibliotek när det gäller litteratur och annan media på olika språk.

 

Länk till internationella bibliotekets webbplats

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet