Framsidan nr 1 2011

En hjälpande hand eller kanske bara ett leende kan vara början på en långvarig relation. Motsatsen kan å andra sidan vara det som får någon att aldrig ta i dörrhandtaget igen. Bra bemötande och god service är viktiga förutsättningar för att kunna skapa en verksamhet, som tar sina besökares behov på allvar.

I det här numret av Framsidan kan du bland annat läsa om hur bibliotekarier genom kurser och utbildningar stärker sig i sin framtida eller nuvarande yrkesroll. Inte minst handlar det om att sätta ljuset på det faktum att det är ett yrke där man möter människor. I Falköping har man exempelvis jobbat med film för att öka personalens medvetande kring bemötandefrågor. En annan väg till ett bra bemötande kan vara att hämta inspiration från andra delar av samhället. Föreläsaren Erik Herngren talar i en intervju om behovet av att sätta biblioteken i relation till näringslivets mer kundorienterade verksamheter.

– Ikea vet hur man får dig att lämna butiken med ett leende trots att du stått i kö i fem timmar och haft det skittråkigt. Men du har avslutat med en korv för fem spänn och känner att du trots allt har gjort en bra affär. Och det är bra exempel biblioteken måste ta till sig, utveckla och anpassa till sin verksamhet.

Ladda ner Framsidan 1 2011 som pdf (9  mb)

Vill du beställa tryckta exemplar eller få kommande nummer av Framsidan, hör av dig till redaktionen.

Artiklar med tidningens tema:

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet