Framsidan nr 1 2015

Det politiska landskapet

Framsidan_nr_1_2015Det har varit en skakig och orolig vinter i det politiska landskapet Sverige. En oro som på olika sätt också drabbat biblioteken genom beslut som fattats och sedan dragits tillbaka och genom hot mot yttrandefriheten och demokratin på olika sätt.

I första numret av Framsidan 2015 kan du bland annat du läsa om hatbrevet mot biblioteket i Mariestad, om Svensk biblioteksförenings Niclas Lindbergs reflektioner kring bibliotekslag och yttrandefrihet, vad Norges nationalbibliotekarie Aslak Sira Myhre och norsk biblioteksförenings ordförande Mariann Schjeide tycker om Norges nya bibliotekslag där ett litet ord gör stor skillnad, och vad professor Ulla Carlsson har att säga om biblioteken och yttrandefriheten.

Du får också veta vad kulturminister Alice Bah Kuhnke tycker om svensk biblioteksverksamhet och vad som händer med den nationella biblioteksstrategin, vad utbildningsminister Gustav Fridolin tycker i skolbiblioteksfrågan och hur det går med Kungliga bibliotekets arbete med att främja skolbibliotek. Kulturrådet berättar vad som är på gång 2015, du får veta hur det går på ”nya” MTM, du kan läsa om det nationella projektet Bokstart och om en ambulerande bibliotekarie som främjar läslusten.

Förordet är skrivet av länsbibliotekarie Malin Ögland, profilen heter Tove Berggren och kåserar gör bibliotekarie Sofia Malmberg.

Trevlig läsning!

Framsidanredaktionen

 

Ladda ner Framsidan1 2015 som pdf (ca 2 mb). Klicka här

Vill du beställa tryckta exemplar eller få kommande nummer av Framsidan, hör av dig till redaktionen. Framsidan är kostnadsfri och ett formulär för prenumeration finns under Kontakta oss, eller mejla dina uppgifter till prenumeration@framsidan.net. Gilla oss även på Facebook!

Webbspecial

Innehåll

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet