Fråga biblioteket i ny skepnad

Åsa Berglund från Informations- och lånecentralen i Malmö framför en bild ur presentationen av förslaget till Nya Fråga biblioteket, som presenterades under Bok och Bibliotek i Göteborg. Foto: Tove Eriksson

SVERIGE Nu har du chansen att tycka till om Bibblan svarar, ett förslag till ny version av tjänsten Fråga biblioteket. Tanken är att tjänsten ska bli roligare och mer personligt anpassad, både för användare och operatörer.

Nytt namn, ny design och ett personligare bemötande är några av nyheterna i förslaget till uppdatering av Fråga biblioteket.
Förslaget, som har tagits fram av en PR-byrå, finns nu ute till allmän beskådan och det är meningen att alla som vill ska tycka till.
– Det är ett spännande förslag, men vi vill diskutera det mer och ta in åsikter från berörda, säger Åsa Berglund på Informations- och lånecentralen i Malmö, en av de som arbetar med att ta fram det nya Fråga biblioteket.
Operatörerna på Fråga biblioteket, som svarar på cirka 18 000 frågor från allmänheten per år, är bibliotekarier på närmare 70 olika folkbibliotek i landet. En del av förslaget till en modernare variant av Fråga biblioteket, som kallas Bibblan svarar, är att tydligare lyfta fram just operatörerna och deras kompetens.
– Man tänker sig att man till exempel ska kunna se vilka operatörer som finns online och vilka just deras specialområden är, säger Åsa Berglund.
Förslaget innehåller också så kallade gästsvarare – kändisar som under en viss period svarar på frågor inom sitt område.
Dessutom är tanken att Bibblan svarar ska finnas representerat i på Facebook, Twitter och You Tube.

Du kan titta på förslaget i sin helhet och säga vad du tycker om det här: http://bit.ly/b5ZYpw

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet