Forskning över en kopp kaffe

Att ta del av ny forskning behöver inte vara tungt. På Forskning och fika hos Kultur i Väst i Göteborg berättar aktuella forskare inom biblioteks- och informationsvetenskap om sitt arbete över en fika. 

På onsdag är det dags för det första tillfället av Forskning och fika, där biblioteksanställda i regionen bjuds in att lyssna på en forskare som på ett lättillgängligt sätt presenterar sin forskning. Först ut är doktoranden Anna Lundh från BHS i Borås som forskar om barns informationssökning.

Forskning och fika är ett samarbete mellan Bibliotekshögskolan i Borås och Kultur i Väst och syftet med satsningen är att öka kontaktytorna mellan yrkesverksamma och forskare inom biblioteksområdet, och låta forskningsresultaten inspirera till utvecklingsarbete på biblioteken.

– Forskning och praktik behöver varandra. Nu ger vi förutsättningen för bibliotekspersonal att på ett opretentiöst sätt möta aktuella forskare, säger Gunnar Südow, konsulent på Kultur i Väst.

Forskning och fika, som hålls i Kultur i Västs lokaler på Rosenlundsgatan i Göteborg, återkommer vid ytterligare ett tillfälle i vår. 

Anmälan till onsdagens Forskning och fika. (sista anmälningsdag idag måndag): http://www.bibl.vgregion.se/sv/Regionbibliotek/Kalendarium/Forskning–fika-1/

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet