Nu är Bolla här

STOCKHOLM Den 1 februari får Sverige en ny nationell webbplats för barn- och ungdomskultur. Det är Kulturrådet som tagit fram Bolla och webbplatsen vänder sig till alla vuxna som jobbar med kultur för barn och unga.

– Bolla kommer att bli ett bra arbetsverktyg som synliggör och främjar barnkultur, säger Lotta Brilioth Biörnstad, koordinator för barn och unga på Kulturrådet.

Förutom daglig mediebevakning som ska spegla barnkulturområdet runt om i landet, kommer Bolla att innehålla nyheter från Kulturrådet. Kulturrådet kommer att ha en redaktör som ansvarar för den dagliga mediebevakningen men Lotta hoppas att under året kunna skapa ett redaktionsråd, en slags expertgrupp, som granskar och hjälper till att omvärldsbevaka.

– Bolla är en webbplats med omvärldsbevakning som kommer att ge en bra sammanfattning av vad som händer inom området.

På webbplatsen kommer det också att finnas en länksamling med relevanta länkar och fakta med möjlighet till fördjupning och en projektdatabas med pågående projekt.

– Bolla är en efterlängtad digital mötesplats och jag är superglad att sidan nu är klar och jag jättenöjd med resultatet, säger Lotta Brilioth Biörnstad.

– Bolla är en efterlängtad digital mötesplats och jag är superglad att sidan nu är klar och jag jättenöjd med resultatet, säger Lotta Brilioth Biörnstad.

– Länksamlingen kallar vi för Bollhavet, skrattar Lotta. Och projektdatabasen kommer att synliggöra bra projekt så att andra kan bli inspirerade och enkelt hitta kontakter, säger hon och hoppas att Bolla också ska bidra till att nya nätverk skapas.

– Vi vill att Bolla ska bli det självklara fikastället som alla vill gå till för att träffa kollegor. Eller för att läsa vår krönika, tipsar hon och avslöjar att den första krönikören är Pernilla Glaser

Author Description

Helen Andersson

Helén Andersson, Journalist
helen.andersson@noll27.se
0702 153616

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet