Greta Renborgs pris till Larry Lempert

FOTO: Stefan Tell
 

STOCKHOLM Svensk Biblioteksförenings Greta Renborgpris för marknadsföring 2012 går till Internationella bibliotekets chef Larry Lempert.

– Jag är så fruktansvärt glad, skrattar Larry när Framsidan ringer och gratulerar. Först blev jag förvånad, tänkte att det här kan inte stämma! Men sedan blev jag väldigt, väldigt glad och stolt. Det är så många som gör så mycket bra saker för biblioteken så det är roligt att få vara bland dem.

För prissumman tänker Larry bland annat bjuda personalen på Internationella biblioteket på middag.

– Det är viktigt att markera att vi alla stöttar varandra, säger han och tillägger att han också gärna vill resa för pengarna.

– Jag har en dröm om att åka till Toronto och besöka deras bibliotek. Kanske kan resan bli verklig nu.

 

 

FAKTA

Priset delas ut under Bok- och biblioteksmässan i Göteborg och priset består av ett diplom och en prissumma på 25 000 kronor.

Juryns motivering: ”Greta Renborgs pris 2012 tilldelas Larry Lempert, Internationella biblioteket, Stockholm, som gediget och långvarigt, i skilda positioner, nationellt som internationellt arbetat för att biblioteket skall vara en plats för alla – oavsett ålder och nationalitet. När han marknadsför biblioteket handlar det om att förmedla nya tankar och lyfta biblioteksarbetet som ett sätt att skapa läslust och främja fantasi och kunskap.”

Author Description

Helen Andersson

Helén Andersson, Journalist
helen.andersson@noll27.se
0702 153616

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet