Borås får priset Författarnas bästa bibliotek

BORÅS För andra gången delas priset Författarnas bästa bibliotek ut. Priset delas ut till det bibliotek som under det senaste året visat självständighet och haft mod vad gäller bokningar av författare. Årets pristagare är Borås Stadsbibliotek som har en lång och gedigen tradition av att anordna offentliga författarframträdanden.

– Det är jätteroligt och jag är väldigt glad. Framförallt gläds jag med min personal som i många år arbetat med att låntagarna ska få möjlighet att möta författare i olika genrer, säger Åsa Hedberg Karlsson, bibliotekschef i Borås.

Bild på Åsa Hedberg Karlsson

Borås stadsbibliotek har blivit utnämnt till Författarnas bästa bibliotek. Bibliotekschef Åsa Hedberg Karlsson tycker det är roligt att personalens arbete med att skapa möten mellan låntagare och författare har gett utdelning. Foto: Andreas Josefsson

Priset delas ut av Kultur i Väst tillsammans med Författarcentrum Väst och ges till det bibliotek i Västra Götalandsregionen som visat störst mod och självständighet när man har bokat författare. Borås Stadsbibliotek får priset för att de har en lång och gedigen tradition av att anordna offentliga författarframträdanden. De har genom åren haft författare inom alla genrer, både kända och mindre kända, inte minst genom Forum för poesi och prosa, Sveriges ledande scen för uppläst litteratur, som man varit en del av ända sedan starten 2004.

– Borås Stadsbibliotek anordnar författarframträdanden inom föreläsningsserien Måndagar på Kulturhuset fyra gånger per år, genom Poesi och Prosa ungefär lika många gånger och i samband med olika arrangemang som till exempel Släktforskardagen vid ytterligare några tillfällen under året, fortsätter Åsa Hedberg Karlsson.

I Borås arbetar man också med verksamhet för barn och unga och anordnar många arrangemang där barn får möta författare.

– Vi har även ett finskt författarområde där vi årligen haft något finskt författarbesök. Dessutom försöker vi anordna tillfällen då aktuella och eller lokala förfatatre får möjlighet att möta sina läsare, säger Åsa Hedberg.

Prisutdelningen äger rum torsdagen 26 september, klockan 16.20 på Biblioteks & berättarscenen på Bokmässan i Göteborg.

Text: Pernilla Johansson

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet