noll27 nr 2 2020 – Arkitektur och design

noll27 nr 2 2020 – Arkitektur och design

En biblioteksbyggnad kan vara allt från en historiska byggnad till en byggnad i futuristisk stil. I det här numret av noll27 kan du bland annat läsa hur den holländske arkitekten Aat Vos ser på biblioteksbyggnaden och dess funktion, om biblioteksbyggnader genom två sekel och om världens fulaste bibliotek i Kosovo.

Du kan också läsa om Rosengårdsbiblioteket i Malmö och om stadsbiblioteket i Ulricehamn som båda ska bygga nytt, om Ode i Helsingfors snart två år efter öppnandet, och om Bjørvika i Oslo som blev färdigt under våren.

Du kan också läsa om biblioteksrummets utseende och funktion, om prisbelönt ljusdesign i biblioteksmiljö, om universell design, och om vad blivande inredningsarkitekter tänker om biblioteksrummet.

Inledningstexten är skriven av arkitekten Christer Malmström, profil är författaren Lars Wilderäng och kåserar gör arkitekten Gert Wingårdh.

På noll27.se kan du dessutom läsa om nya bibliotek i Helsingborg och i Falkenberg, om biblioteksservice i ny stadsmiljö, om 50 år av minnen på stadsbiblioteket i Lund, och ett längre kåseri signerat Gert Wingårdh.

Ladda ner noll27 nr2 som pdf (4 mb)

Webbspecial

Innehåll

Noll27: aktuellt magasin om biblioteksfrågor från Västra Götalandsregionen, Förvaltningen för kulturutveckling, ISSN 2002-4649

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet