Kulturguiden nytt sätt att nå besökare

Sara Sivre jobbar med att marknadsföra Kulturguiden.tv, ett nytt sätt att dela med sig av evenemangstips i regionen.


GÖTEBORG Biblioteken är flitiga arrangörer av kulturella evenemang. Det kan fler få reda på.
Kulturguiden.tv är ett nytt sätt att marknadsföra aktiviteterna på sitt bibliotek, helt gratis.

Kulturguiden.tv är en tjänst på webben där arrangörer i Västra Götaland kan lägga in kulturella evenemang i en evenemangskalender. Det kan handla om allt från festivaler och konserter till föreläsningar och stadsvandringar. Tjänsten är gratis och syftet är helt enkelt att sprida kulturen.

– Vår ambition är att fler ska uppleva mer kultur i Västra Götaland, säger Sara Sivre, marknadsförare på Kulturguiden.tv.

Alla i Västra Götaland som arrangerar ett evenemang med kulturellt innehåll kan lägga in det i kalendern, oavsett hur stort eller litet det är. Enda villkoret är att det riktar sig till allmänheten.

Bibliotekens programverksamhet är ett mycket bra exempel på evenemang som kan nå fler genom att finnas med i kalendern.

– Vi vet att det är jättemycket evenemang på alla bibliotek runt om i regionen, på både filial- och huvudbibliotek, men många vet kanske inte om det. Vi vill att biblioteken ser oss som en marknadsföringskanal för allt som händer hos dem, säger Sara Sivre.

På Kulturguiden.tv kan man också titta på webbtv-inslag. Inslagen ska informera och locka till besök av evenemang, men de kan också vara en kulturupplevelse i sig.

– Vi hade till exempel ett inslag från Trollhättans poesifestival. Om man inte är en van poesiläsare så kanske man inte går och lånar en diktsamling på biblioteket. Däremot kanske man lägger fem minuter på ett webbtv-inslag, vilket i sin tur kan leda till att man tycker ”det här med poesi är lite spännande”.

FAKTA
-Startade i mars 2010.
-Produceras av Kultur i Väst, Västra Götalandsregionen.
-Samarbetar med Västsvenska turistrådet och Västtrafik.
-Finns också på facebook, Youtube, Vimeo och Twitter.
-Mailadress: marknad@kulturguiden.tv eller info@kulturguiden.tv

För att så många som möjligt ska använda sig av Kulturguiden.tv är det enkelt att lägga in evenemang i kalendern. Man öppnar ett konto och kan sedan enkelt skriva in informationen på egen hand.

– Det är viktigt för oss att det är användarvänligt. Därför är det lätt att starta ett konto och om man har frågor kan man alltid maila till oss och få hjälp, säger Sara Sivre.

Author Description

admin

Det är administratören som lagt in det här.

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet