Barnens bibliotek får 400 000 kronor från regeringen

GÖTEBORG Regeringen ger 400 000 kronor i bidrag till Barnens bibliotek. Pengarna ska bland annat gå till att utveckla sajten barnensbibliotek.se.

Tidigare i veckan gav regeringen besked om att Barnens bibliotek får 400 000 kronor i bidrag för att bland annat utveckla sajten barnensbibliotek.se och göra den mer tillgänglig för andra plattformar. Det handlar även om att utveckla sidans struktur och layout. Barnbokskatalogen, med lästips för unga, är också en del av sajten. Ambitionen är nu att den ska bli snabbare och lättare att använda. Genom utveckling av Barnbokskatalogen kan fler ta del av utbudet av e-böcker och e-ljudböcker.

– Bidraget ger oss möjlighet att ta fram en genomarbetad layout och struktur som funkar överallt. När det är klart kommer vi också att satsa på marknadsföring för att nå fler. Önskelistan för utveckling av sajten är lång, säger Katarina Dorbell på Kultur i Väst, som varit med att bygga upp sajten från första början.

Barnens bibliotek (barnensbibliotek.se) är ett av Statens kulturråds läsfrämjande projekt, och finansieras av både Kultur i Väst och Statens kulturråd genom samverkansmodellen. Webbsajten har funnit i femton år. Barnens bibliotek vill verka för att utbudet av e-böcker och e-ljudböcker för barn och unga ökar.

– Barnens bibliotek är en viktig läsfrämjande resurs för alla barn i hela landet, men också för föräldrar, lärare och bibliotekarier. Att öka barn och ungas läsförmåga är en av mina främsta prioriteringar på kulturområdet, säger kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth.

Author Description

Fredrik Svedemyr

Fredrik Svedemyr, Journalist
fredrik.svedemyr@noll27.se
0702-82 30 59

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet