Läslandslaget

STOCKHOLM Sportjournalisten och författaren André Pops utmanar nu alla föräldrar att kliva fram som läsande förebilder. Tillsammans med sitt förlag Pintxo startar han Läslandslaget.

– Alla som antar utmaningen att varje dag i sommar läsa en stund för sina, eller andras, barn, platsar i Läslandslaget, säger Mattias Nykvist, förläggare på Pintxo Förlag.

Rapporterna om den sjunkande läskunnigheten bland barn i Sverige har påverkat både André Pops och förlaget, och idén med Läslandslaget har vuxit fram under det senaste året.

– Vi är ett litet förlag som koncentrera oss på böcker för barn som gillar sport, säger Mattias Nykvist. Och vi hoppas att vi ska nå nya grupper av både barn och vuxna som vill bli läsande förebilder för sina barn.

Läslandslaget finns på Facebook där alla som vill vara läsande förebilder kan dela med sig av läsglädje, bok- och lästips.

– Redan efter en vecka har vi 1 200 följare, säger Mattias Nykvist. Och det är många både lärare och bibliotekarier, som har hört av sig och som håller med om att läsning är en stor och viktig fråga.

 

FAKTA

Hitta Läslandslaget: www.facebook.com/laslandslaget

 

Author Description

Helen Andersson

Helén Andersson, Journalist
helen.andersson@noll27.se
0702 153616

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet