Framsidan nr 5 2011

Allt fler av oss tillbringar allt mer tid på internet med att söka information, lyssna på musik eller att bara finnas på de sociala medierna. För biblioteken betyder detta ytterligare ett rum att förhålla sig till. Sista numret av Framsidan 2011 handlar om detta.

I Sverige pågår digitala satsningar på många bibliotek runt om i landet. Framsidan tar pulsen på de tre storstadsbibliotekens digitala satsningar där begrepp som ”sudda ut gränser”, ”skapa dialog” och ”riva murar” dyker upp.

Läs också om det öppna bibliotekssystemet Koha som testats i projektform av Regionbibliotek Halland.

Framsidan har dessutom varit i Danmark där de digitala tjänsterna BibZom.dk och Lektier Online har flyttat två traditionella biblioteksuppdrag till internet.

I Danmark finns också framtidsforskaren Mette Skovbjerg som tillsammans med professor Jan Nolin från BHS i Borås funderar kring bibliotekens roll och den så kallade filterbubblan.

Årets informationsspecialist Linnea Sjögren är profil, Västra Götalands kulturchef Claes Rydberg kåserar och som extra material i det här numret svarar it-minister Anna-Karin Hatt på frågor om vår digitala tillvaro.

 

Trevlig läsning önskar redaktionen!

 

Ladda ner Framsidan 5 2011 som pdf (2 mb)

Vill du beställa tryckta exemplar eller få kommande nummer av Framsidan, hör av dig till redaktionen.

Webbspecial

Innehåll

Västra Götalandsregionen Förvaltningen för kulturutvecklng

Postadress

Regionens hus
405 44 Göteborg

Besöksadress

Bergslagsgatan 2
411 04 Göteborg

Telefon

031-333 51 00 (växel)
010-441 42 00 (växel)

E-post

redaktionen@noll27.se
Tillgänglighet